Twitter sier 130 kontoer målrettet som en del av bitcoin-svindel

Det sosiale medieselskapet spesifiserte ikke hvor mange kontoer angripere var i stand til å kontrollere.

Twitter-kontoene til 130 brukere var målrettet som en del av en bitcoin- svindel, sa det sosiale medieselskapet torsdag, da angripere overtok regnskapet til fremtredende brukere, inkludert Barack Obama, Elon Musk, Kanye West, Bill Gates og Jeff Bezos som en del av et utbredt hack .

„For en liten undergruppe av disse kontoene, var angriperne i stand til å få kontroll over kontoene og deretter sende tweets fra disse kontoene,“ skrev Twitter Support-kontoen, uten å spesifisere hvor mange kontoer angriperne var i stand til å kontrollere.

Ved å registrere deg samtykker du i CBS bruksvilkår og godkjenner datapraksis i personvernreglene våre . Du kan melde deg av når som helst

Selv om Bitcoin Trader har møtt problemet med cryptocurrency-svindel i det siste, er størrelsen på onsdagens angrep uvanlig, og kastet søkelyset på potensielle sikkerhetsproblemer i den populære sosiale medieplattformen.

Twitter’s klønete respons på hack reiser spørsmål om Jack Dorseys rolle

Twitter avslått en forespørsel om en fullstendig liste over målrettede kontoer i lys av den pågående undersøkelsen, der den „fortsetter å vurdere om ikke offentlige data relatert til disse kontoene ble kompromittert.“

Onsdag la regnskapet til dusinvis av internasjonalt kjente figurer som spenner over teknologi, politikk og underholdning, lignende tweets som anmoder om donasjoner via Bitcoin. Apple, Uber og andre virksomheter ble også fanget opp i det viltvoksende hacket, som Twitter senere tilskrev et sosialteknisk angrep på sine ansatte.

„Alle ber oss om å gi tilbake, og nå er det tid,“ sa en nå-slettet tweet fra Gates ‚og lovet å doble alle betalinger til en Bitcoin-adresse i løpet av de neste 30 minuttene.