Miljarden dollars softwarebedrijf MicroStrategy Eyes Investeren in Bitcoin

Het miljarden-dollar business intelligence softwarebedrijf MicroStrategy heeft onthuld dat het van plan is om in de komende 12 maanden tot 250 miljoen dollar te investeren in alternatieve activa, en noemde met name bitcoin als optie.

Volgens een door The Motley Fool gepubliceerd afschrift van de winstopgave van het bedrijf, merkte Phong Le op dat het bedrijf sinds Q4 2018 meer dan 245 miljoen dollar aan de aandeelhouders heeft teruggegeven door de terugkoop van 1,8 miljoen aandelen.

Le voegde toe dat de kapitaaltoewijzingsstrategie van de firma in de toekomst zal zijn ,,een gedeelte van dit bovenmatige kapitaal aan onze aandeelhouders terug te keren en een gedeelte in activa met hogere opbrengstprofielen in contant geld te investeren“. Hij merkte op dat MicroStrategy als zodanig het rendement van maximaal 250 miljoen dollar aan de aandeelhouders zou toewijzen in de komende 12 maanden, en dat het bedrijf nog eens 250 miljoen dollar zou investeren in alternatieve activa.

Le zei:

Daarnaast zullen we proberen om in de komende 12 maanden nog eens $250 miljoen te investeren in een of meer alternatieve beleggingen of activa, waaronder aandelen, obligaties, grondstoffen zoals goud, digitale activa zoals Bitcoin, of andere activatypen.

In de verdienstenoproep wees Michael Saylor, CEO van MicroStrategy, erop dat Bitcoin Lifestyle, goud en zilver „sterk zijn“ en merkte hij op dat het zinvol is „om onze treasury activa te verschuiven naar enkele beleggingen die niet kunnen worden opgeblazen“.

De motivatie van de firma om naar alternatieve activa te zoeken lijkt de bewegingen van de Federal Reserve te zijn om de economie te stimuleren, die zijn balans voor het eerst de $7 triljoen mark heeft zien overtreffen. Rekening houdend met de beweging, wees Saylor erop dat de firma in de nabije toekomst een verhoogde volatiliteit verwacht.