Jack Dorsey betaalt $ 1 miljoen aan Coin Center bovenop de donatie van $ 2 miljoen aan Grayscale

De in DC gevestigde belangenbehartigingsgroep heeft zojuist miljoenen ingezameld voor haar lopende onderzoek en lobbyactiviteiten. Hier is hoe de cijfers zijn afgebroken.

2021 belooft een genereus jaar te worden voor het schenken van cryptocurrency

Op woensdag kondigde Coin Center , de toonaangevende non-profitorganisatie op het gebied van cryptovaluta in Washington, DC, aan dat het miljoenen aan extra financiering heeft opgehaald van spraakmakende namen in de crypto-industrie.

Jerry Brito, de uitvoerend directeur van Coin Center, tweette dat zijn organisatie genoeg donaties had ontvangen om de $ 1 miljoen aan gelijke bijdragen van Grayscale Investments , ’s werelds grootste cryptofondsbeheerder, te claimen .

Minder dan drie weken geleden kondigde Bitcoin Code aan dat het $ 1 miljoen had gedoneerd aan de belangenbehartigingsgroep en een extra $ 1 miljoen aan gelijkwaardige bijdragen had toegezegd. Een paar dagen later kondigde digitale valuta-uitwisseling Kraken aan dat het $ 100.000 aan Coin Center beloofde.

Misschien wel het meest opmerkelijke nieuwsbericht kwam in een vervolg-tweet toen Brito bevestigde dat Twitter-CEO Jack Dorsey $ 1 miljoen aan de belangenbehartigingsgroep heeft geschonken. „We waren bijna bij ons doel voor de matchingscampagne toen hij ons over de top zette en nog wat,“ zei hij.

Dorsey zit ook achter Square, wiens mobiele betalingsapp gebruikers Bitcoin laat kopen en verkopen . Square is ook een van de grootste bedrijfshouders van BTC, met 4.709 eenheden van de virtuele valuta in zijn boeken.

Dat komt overeen met bijna $ 210 miljoen in de huidige waarde

Het advocacy-werk van Coin Center is in toenemende mate gericht op het bevorderen van financiële privacy en „verstandig belastingbeleid“, aldus Neeraj Agrawal, de directeur communicatie van de organisatie.

De cryptogemeenschap staat bekend om zijn vrijgevigheid, vooral in de nasleep van de bullmarkt van 2017-18, waar miljoenen mensen over de hele wereld een fortuin verdienden door te investeren in digitale activa. Bedrijven zoals The Giving Block maken het gemakkelijker voor organisaties om digitale valutadonaties te accepteren.

The Giving Block onlangs verschenen drie vacatures op haar website, die de groei van de crypto donaties industrie weerspiegelt.